how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Skluzavka jako zábava i rozvojová aktivita

single-image

Pamatujete si na svou oblíbenou atrakci na dětských hřištích? Pro mě to byla nejspíš skluzavka. Jediné, co mě na klouzačkách občas trochu otravovalo, byly pro netrpělivé dítě zdánlivě nekončící fronty. Mají to vaši potomci podobně? Dneska se naštěstí nabízí velmi snadné i levné řešení. Pořídit si skluzavku na zahradu nebo dokonce i do bytu. Proč byste měli podporovat své děti, aby si skluzavek užívaly, co hrdlo ráčí?

Podpora rovnováhy a koordinace

Klouzání na skluzavce není pouze jenom čistá zábava, i když se tak rozhodně profiluje. I takový jednoduchý zábavný pohyb, dětem přirozený skoro jako chůze, pomáhá rozvoji jejich dovedností a dává jim slušný základ do budoucího života.

Dvě nejzásadnější věci, které skluzavky podporují, jsou rovnováha a koordinace. K tomu pomáhá lezení většinou po žebříku, které je dostane na startovací pozici, ale i samotné odražení se a koordinace jízdy.

Zvýšení flexibility a posílení horní části těla

Cesta po žebříku kromě rovnováhy také zvyšuje flexibilitu, stejně jako funkci svalů. Při natahování se po další příčce si děti protáhnou celé tělo a přitahování se posiluje svaly rukou.

Zkrátka a dobře skluzavka je opravdu výborná zábava, která prospívá zdravému rozvoji dětského těla. A pokud se o klouzačku musí dělit více dětí, rozvíjí také jejich sociální dovednosti.

Ony se i ty nekončící fronty zmíněné v úvodu mohou řadit k benefitům, protože naše děti učí trpělivosti – a co teprve pokud se mají dělit se sourozencem!

Celé hřiště přímo na vaší zahradě

Máte velkou zahradu a k tomu neustále aktivní děti? Zahradu si můžete vybavit nejen skluzavkou. Na Efitness si můžete z vlastního dvorku udělat hřiště se vším všudy. V naší nabídce nechybí ani houpačky (věděli jste, že i houpačka je pro zdraví vývoj dítěte velmi prospěšná?), dětské bazény nebo třeba trampolína vhodná pro děti i dospělé, kteří si chtějí udržet kondici a ušetřit si cestu do posilovny.

Mohlo by se Vám líbit