how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT ŽIVOTNÍ STYL

Fyzioterapeut – kdy ho navštívit?

single-image

Fyzioterapie není pouze pro sportovce, kteří se zraní na závodech či pro lidi s problémem rozhýbat část těla po náročných operacích pohybového aparátu. Tohoto specialistu v průběhu svého života potřebuje téměř každý.

Problémy, s kterými vám může fyzioterapeut pomoci

Návštěvu fyzioterapeuta často odkládáme. Důvody jsou různé – od strachu z návštěvy lékaře až po obavu z toho, že návštěva fyzioterapeuta vyjde příliš draho. Ať už je ten váš důvod pro odkládání návštěvy jakýkoliv, rozhodně byste ho měli hodit za hlavu. Vaše tělo vám už po druhé či třetí návštěvě poděkuje.

  • Bojujete už dlouho s bolestí kloubů, svalů nebo zad a stále čekáte, až se to „vyřeší samo“?
  • Snažíte se přecvičit bolest, která se ale vůbec nelepší?
  • Bolí vás často hlava od „krční páteře“?

Pak je naprosto jasné, že byste fyzioterapeuta měli navštívit.

Fyzioterapie pomáhá i v oblastech, které byste možná nečekali.

Může vám pomoci s pískáním v uších i s neustálým objevováním světelných bodů v zorném poli (v mnoha případech se jedná o problémy krční páteře).

Fyzioterapii většinou navštívíme až „za pět minut po dvanácté.“ Tedy ve chvíli, kdy už došlo k úrazu nebo se problém stává skutečně neúnosným. V horším případě dokonce po operaci, ke kterému může dlouhodobé ignorování problému vést.

Co čekat při první návštěvě fyzioterapeuta

Konkrétní postup se liší specialista od specialisty a samozřejmě záleží i na problému, se kterým přicházíte.

Něco jiného vás čeká při první návštěvě po operaci a něco jiného, pokud přicházíte se zraněním při sportu.

Ať už tak nebo tak, fyzioterapeut s vámi probere problém a prohlédne si vaše tělo. Pak vás mohou čekat uvolňující masáže či cviky.

V případě závažnějších problémů může na řadu přijít i léčba pomocí sonografie či elektroléčby (která však není vůbec bolestivá a rozhodně se jí nemusíte děsit).

Většinu problémů však společně vyřešíte pravidelným rehabilitačním cvičením a masážemi problémových míst.

Správná technika běhu i dalších cviků

Návštěvě fyzioterapeuta se můžete vyhnout návštěvou fyzioterapeuta.

Ať už běháte nebo posilujete, k nejčastějším problémům vedoucím právě do ordinace tohoto specialisty vede špatná technika cviků.

Zvlášť v dnešní době, kdy trenéry většina lidí vidí pouze on-line je snadné cvičení provádět chybnou technikou. Během takového cvičení nemusí dojít rovnou k bolestivému zranění, které nám v dalším cvičení zabrání. Většinou se jedná naopak o plíživé poškozování těla a budování špatných pohybových návyků.

Fyzioterapeut vás může naučit správnou techniku cviků. Pomůže vám porozumět vašemu tělo.

A díky tomu ho nebudete muset později navštívit kvůli zranění, kterému se dalo předejít.

Mohlo by se Vám líbit