how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ HUBNUTÍ

Jak se správně motivovat do cvičení doma?

single-image

Najít motivaci k domácímu cvičení může být občas skutečně náročné. Jak se k domácímu cvičení motivovat i z dlouhodobého hlediska?

Během posledního roku jsme přišli o většinu příležitostí k pohybu. Nejenže jsou zavřené posilovny, bazény a jógová studia, ale i spousta lidí přišla i o tzv. přirozený pohyb. Už jen cesta do práce je pohyb, který pálí kalorie a má velký vliv na naši postavu a zdraví. Z práce si skočíme na oběd a někdo i na procházku a spálené kalorie se pomalu načítají.

Dnes lidé pracují z velké části z domova, a i nákup si nechají dovézt. Jakýkoliv pohyb – zvlášť ten přirozený, je pro tělo jen vzpomínkou. To má vliv nejen na náhle rostoucí postavu, ale především na zdraví. Jenže cvičit doma, zvlášť pravidelně, to není nic úplně jednoduchého. Jak se k pravidelnému domácímu cvičení motivovat?

Zaplaťte si on-line trénink

Motivují vás peníze? Zaplaťte si on-line trénink. Nabídka cvičení přes internet je v současnosti skutečně bohatá. Přes internet se dneska můžete učit dokonce i bojovému umění!

Nemáte tolik peněz nazbyt, a přesto byste chtěli cvičit se zkušenými trenéry? Zmíněné weby mají většinou i program zdarma. Můžete zkusit ale také například živé lekce cvičení s TRX (ke kterým TRX nutně nepotřebujete, výsledky jsou však lepší), či cvičení podle vašeho oblíbeného YouTube kanálu.

Pohyb hrou – stáhněte si aplikaci s herními prvky

Pokud vás cvičení doma skutečně nebaví a máte příležitost běhat či chodit na procházky, můžete vás motivovat vhodně zvolená aplikace.

Fanoušci seriálu Živí mrtví mohou ocenit aplikaci Zombie, Run (která je i ve verzi pro chodce). Pokud vás více motivuje statistika či různé výzvy, zvolte si Pacer, se kterým můžete prochodit celý svět.

Po cvičení se odměňte

Nestačí vám hormon štěstí, který se v těle během cvičení uvolňuje?

Zkuste si vymyslet i jinou odměnu. Samozřejmě odměna v podobě oblíbené sladkosti není zrovna ideální, ale jednou za čas – proč ne? Odměnit se však můžete třeba i odškrtnutím či vybarvením políčka v kalendáři.

Nebo si dejte slib, že si po určitém počtu splněných tréninků koupíte třeba ten fitness náramek, po kterém už tak dlouho koukáte…

Kupte si sportovní oblečení, ve kterém se budete cítit prostě skvěle

Slušivé oblečení na cvičení je další skvělou motivací, která v sobě spojuje peníze (když už je jednou utratíte, budete mít špatný pocit, že jste na trénink „nedorazili“) a současně i skvělý pocit, když ho na sebe obléknete.

Vyberte si skutečně slušivé sportovní oblečení (jeho nákup můžete spojit s předchozím bodem) a na další domácí cvičení se konečně začnete i těšit!

Nezapomeňte ani na stylové cvičební pomůcky

Cvičení doma je náročné, pokud nemáte správné pomůcky. To se týká téměř každého programu. Přestože samozřejmě můžete cvičit pouze s pomocí svého těla, většinou je i tak lepší mít jakousi oporu.

Co by vám rozhodně nemělo chybět ať už se chcete pustit do jógy, pilates či posilování?

Mohlo by se Vám líbit