how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ HUBNUTÍ SPORT

Cvičení s vibrační plošinou – vysněná postava za polovinu času?

single-image

Ptáte se, jaké je to nejlepší cvičení na světě? Po čem zhubnete, získáte svalovou hmotu, budete mít postavu jako bůh či bohyně a k tomu vám ještě pomůže v boji s neporazitelným nepřítelem – stárnutím? Ještě nedávno by byla moje odpověď naprosto jasná. Po letech experimentů s vlastním tělem i studiu odborných materiálů bych nejradši všem vnutila posilování. Cvičení s vlastní i s těžkou vahou a vůbec bych o tom nediskutovala.

Lidi však – přes všechen boj – stárnou a dospívají. A tak jsem i já zjistila, že univerzální odpověď vhodná pro každého skutečně neexistuje. Ani ve světě zdravé výživy, ani ve fitness a vlastně ani v jiných aspektech lidského života.

Podobně se můj názor změnil i v oblasti pohledu na fitness stroje. Pořád jich bude spoustu, které si mé srdce nezískají nejspíš nikdy.

To však není případ vibrační plošiny, která mě přesvědčila, že své místo v domácí posilovně rozhodně má. Samozřejmě to není bez „ale“.

Odcvičí to vibrační plošina za vás?

Ne! Pokud si chcete pořídit vibrační plošinu s myšlenkou, že na ní stačí 15 minut třikrát za týden stoupnout a nic nedělat a přitom zhubnete, tak vás někdo jen ošklivě napálil. Pravda je, že i tak plošina může přinést vašemu tělu jisté benefity, to se však týká především starších lidí s omezenou možností pohybu či Parkinsonovou chorobou.

Pro zdravého člověka benefit vibrační plošiny nespočívá v získání vysněné postavy zadarmo. Jen vám pomůže získat ji trošku rychleji.

Cvičení a posilování na vibrační plošině

Nejlepších výsledků s vibrační plošinou dosáhnete při provádění klasických cviků jako jsou například dřepy s vlastní vahou, goblet dřepy se závažím a další klasické cvičení s vlastní vahou, v závislosti na typu vibrační plošiny.

Vibrace, jak už jsme si řekli, samy o sobě žádný velký zázrak nesvedou. Pokud jimi však podpoříte váš klasický trénink, můžete si jejich benefitů užívat už během pár dní.

Benefity cvičení s vibrační plošinou

Tak ten největší je samozřejmě ploché bříško už během pár dní. Alespoň pro některé z nás. Použití vibrační plošiny při cvičení má však i mnohem zásadnější výhody.

  • Více svalů méně tuků – to zaručuje sice každé cvičení, s vibrační plošinou jsou však výsledky o kus rychlejší.
  • Získáte pevnější kosti, což předejde jejich lámavosti a celkově budete o kousek zdravějším (k čemuž samozřejmě pomáhá i zdravá strava a cvičení jako takové, ale i zde vibrační plošina výsledky správných návyků umocňuje).
  • Zlepšíte si rovnováhu a už nebudete muset v nacpaných dopravních prostředcích marně hledat kousek volné tyče.
  • Cvičení na vibrační plošině snižuje zatížení kloubů, takže je i o trochu zdravější.

Vibrační plošina skutečně nemá efekt sama od sebe a cvičení je důležitou součástí, pokud chcete získat všechny její benefity. Pokud se však, kvůli zdravotním omezením, skutečně hýbat nemůžete, alespoň nějaké výhody pohybu vám vibrační plošina přinese a pomůže vám alespoň o něco snížit dopady nedostatku přirozeného pohybu…

Skutečně se tak jedná o univerzálního fitness pomocníka, se kterým si můžete své tréninky o něco zkrátit a přitom dosáhnout stejných, nebo dokonce ještě lepších, výsledků.

Mohlo by se Vám líbit