how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT ŽIVOTNÍ STYL

Jak vybrat skateboard

single-image

Tohle prkno se čtyřmi kolečky si už dávno podmanilo celý svět. Jeho historie sahá přibližně do padesátých let minulého století, vymysleli si ho nešťastní surfeři, kteří se nemohli své zálibě věnovat pro nedostatek vln.

Kdo sestavil první skateboard není jasné, ale co víme je, že se jednalo o obyčejné prkno s přidělanými kolečky z bruslí.

Skateboarding, kterému se říkalo také „chodníkové surfování“ si okamžitě získal obrovskou popularitu a brzy se jejich výroba přesunula z dílen nadšenců do továren, první mistrovství světa v tomto sportu na sebe také nedalo dlouho čekat. Proběhlo už v roce 1965.

Během historie měl tento sport ještě několik svých vzestupů a pádů, oblíbeným zůstává však do dnes.

K nám se skateboardy ve větším dostaly v devadesátých letech a i zde si získaly obrovskou základnu jezdců i fanoušků a obrovskou popularitu si zachovaly dodnes. Chcete také začít? Není nic jednoduššího!

Jak vybrat skateboard pro začátečníka

Skateboarding je úžasný sport v tom, že se hodí stejně pro děti jako pro dospělé. Stejně jako u všeho je učící křivka s postupujícím věkem náročnější, přesto se jízdě i nějakým těm trikům zvládnete naučit v jakémkoliv věku.

Pokud vybíráte svůj první „skate,“ určitě se vyplatí sáhnout po kompletním prkně. Nemusíte studovat jednotlivé komponenty a pravděpodobně vás hotový skateboard vyjde i levněji.

Při výběru skateboardu je vhodné soustředit se na výběr podle vaší váhy a výšky i podle toho, jaké plány s prknem máte.

Při dospělého člověka jsou ideální prkna 8″ a širší. Tato velikost se současně hodí jak na jízdu po městě tak i na rampu. Prkna o šířce 7,5 až 8″ jsou skvělá i na provádění náročnějších triků.

Pokud kupujete své první prkno, právě správná velikost je tím nejdůležitějším parametrem. Pozornost se však vyplatí věnovat i kolečkům.

Pro začátečníky jsou ideální kolečka ve velikosti 54 až 59 milimetrů, která se hodí do města i do skateparku.

Základní triky na skateboardu pro začátečníky

Základní skejťácké triky jsou poměrně jednoduché. Učení samozřejmě i tak vyžaduje trochu praxe a pravděpodobně se neobejde bez jednoho, dvou či dokonce více pádů, ale výsledky stojí za to! Které triky byste se na skejtu měli naučit i vy?

Ollie – naprostý základ, který musí mít každý skejťák v malíku. Jedná se totiž o základní výskok, na kterém staví i většina ostatních triků.

Manual – je jízda čistě po zadních kolečkách, kterou byste si také měli natrénovat co nejrychleji.

Backside 180 – stále poměrně jednoduchý a přitom efektivní trik pro začátečníky, ve kterém ve výskoku prkno protočíte.

Mohlo by se Vám líbit