how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT

Co jsou OCR závody? Pojďte je také zkusit!

single-image

OCR závody se tak nějak oficiálněji běhají od roku 2010. Ale stejně jako ostatní dobré a kvalitní sporty i OCR má tradici mnohem delší. Vystopovat by se dala až do antických časů. „OCR“ závody, mezi které patří, u nás asi nejslavnější Spartan Race, byly součástí už původních olympijských her. O co vlastně jedná a proč byste to měli zkusit i vy?

Co je vlastně OCR závod?

OCR je zkratka anglických slov Obstacle Course Rasec. První OCR závod v moderní historii se běžel v roce 1987, kdy ve Velké Británii vznikl Tough Guy. Na svůj boom si tato sportovní disciplína musela počkat až do roku 2010. A pokud můžeme spekulovat nad její budoucností, nejspíš se na výsluní ještě nějaký ten pátek ohřeje.

O co přesně jde? Překážkové OCR závody ve své podstatě napodobují vojenský trénink. Kromě běhu tak musíte v rámci závodu zdolávat i různé překážky. Budete skákat a šplhat, přitahovat se i šplhat. Poběžíte blátem a špínou v terénu a jedna věc je jistá – ať už dopadnete jakkoliv, určitě z toho vyjdete pěkně ušpinění.

Proč se OCR zúčastnit

Proč si takhle ubližovat? Protože je to prostě skvělá zábava!

Trénink na OCR závod je, stejně jako závod samotný, dokonalá příprava na přežití. Pokud tenhle závod zvládnete, už vás nemusí trápit zombie (a ani žádná jiná) apokalypsa, protože tím získáte poměrně velkou jistotu, že utečete kamagra 100mg téměř každému a jen tak nějaká překážka v cestě vás nijak nerozhodí.

Během OCR budete muset ručkovat, přelézat překážky, plazit se s dokonalou ladností i rychlostí a zvládnout budete muset i ostnatý drát. Pokud OCR závod zvládnete, můžete se považovat za člověka s fyzičkou téměř na úrovni profesionálního vojáka.

A to už za to stojí, nebo ne?

Na co se připravit

Kromě zmíněné špíny, bahna, potu, slz a bolesti? Uběhnout budete muset trasu v rozmezí 5 až 12 kilometrů (záleží na konkrétním závodu i jeho obtížnosti).

Vzhledem k tomu, že se budete přitahovat, při tréninku rozhodně nepodceňujte sílu horní poloviny těla. Umíte shyb – jestli ne, šup trénovat! Přestože nejtěžší překážky můžete v závodu nahradit takovou, která více odpovídá vaší úrovni, shybování se vám v životě tak jako tak rozhodně vyplatí.

Samozřejmě byste měli být v dostatečně dobré formě, aby vás při běhu nerozhodil kopeček ani to, že vám noha až po kotník zapadne do bláta.

OCR závod je tvrdou zkouškou, která vás zocelí jak po fyzické, tak i psychické stránce.

Mohlo by se Vám líbit