how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ HUBNUTÍ VÝŽIVOVÉ PORADENSTVÍ

Zhubněte do plavek zdravě a efektivně

Léto se blíží a s ním i hubnoucí mánie. Rad, jak zhubnout do plavek, najdete na internetu nepočítaně. My se však podíváme na to, jak zhubnout do plavek nejen rychle, ale především zdravě.

single-image

Jak zhubnout bříško do plavek co nejdřív? Právě touto otázkou se během letních měsíců plní lecjaká poradna a internetová diskuze. Rychlé hubnutí je však jen málokdy zdravé a čím dřív s ním začnete, tím lepších výsledků dosáhnete – a nejen lepších, ale také zdravějších a hlavně dlouhotrvajících. Ale jak na začít?

Základní principy dlouhotrvajícího hubnutí do plavek

Hned na začátku vás trošičku zklameme. Pokud chcete zhubnout do plavek zdravě, a navíc si přejete hubené bříško i na příští sezónu, žádné zkratky se tu nedočkáte.

Pokud byste snad čekali radu na detox nebo zázračnou dietu či dokonce pilulku, nejspíš vás zklameme.
Ale nebojte. Cesta k dokonalému a zdravému tělu není tak náročná, jak se na první pohled zdát. Bez trošky odhodlání se však neobejdete.

Základní princip dlouhodobého hubnutí do plavek je samozřejmě pohyb v kombinaci s kvalitní stravou. To vás však rozhodně děsit nemusí.
Pohyb určitě není skákání přes kozu, do kterého vás nutili ve škole a zdravé jídlo není jen povadlá brokolice na páře… Pojďme se mrknout, jak na to.

Jak se začít hýbat

Pokud chcete pěknou a krásně tvarovanou postavu do plavek, bez pohybu to nepůjde. Pohyb však nemusí být jen to peklo, které si většina z nás pamatuje z hodin tělocviku.
Pokud s pohybem začínáte, může jít jen o chůzi.

Nemusíte denně ujít stále omílaných 10 000 kroků – toto číslo je ve skutečnosti jen pověst, kterou si vymyslel programátor při návrhu prvního krokoměru (což je, mimochodem, skvělá pomůcka nejen pro měření počtu kroků, ale hlavně pro zvýšení vaší motivace).

Bohatě vám postačí ujít polovinu trošku svižnějším tempem. Pro představu 5 000 kroků ujdete za necelou hodinu. Pokud k tomu budete ignorovat výtahy, rozdíl na sebe nedá dlouho čekat.
oblečení na běhání zima

Nebojte se svalů

Posilování a svaly, to je strašák poměrně velkého množství žen.

Která by chtěla mít ramena jako Herkules?
Zapomeňte na slavné bodybuilderky, tak po zvednutí pár činek určitě vypadat nebudete. Posilování je naopak skvělý způsob tvarování ženské postavy, protože čím víc svalů na těle máte, tím rychleji pálíte tuk.

A nebojte, vaše svaly jen tak někdo neuvidí. Ženský „sixpack“ neboli pekáč buchet, vyžaduje trávit v posilovně každou chvilku svého času a k tomu striktní dietu.
Ptáte se, jaký je ten nejlepší pohyb pro vytvarování bříška a zadečku do plavek?
Rozhodně dřep s činkami!

Pokud začínáte a nejste si svou sílou jistá, doporučujeme do každé ruky dvoukilovou zátěž a s ní udělat alespoň třikrát denně deset dřepů.
Právě ty totiž posílí většinu vašich svalových skupin a vaše tělo dokonale vytvarují. S činkami navíc zaměstnáte i ruce a nově budované svaly vám budou pálit tuk i během spánku.

Nezapomínejte ani na kvalitní stravování

Důležitou částí hubnutí je samozřejmě i kvalitní strava, což je však téma na samostatný článek nebo možná dokonce knihu.
Základní rada však zní: Přidejte zeleninu!
Nemusíte na to jít zhurta. Stačí po týdnech přidávat ke každému jídlu jeden kousek.

Důležité je také omezit klasické sladkosti, ale nebojte, nemusíte se zříct svého oblíbeného dortíku k nedělní kávě.
Jen byste si ho neměli dávat o moc častěji.

S dodržením našich základních rad – to znamená více chůze, pár dřepů denně, méně cukru a více zeleniny, byste na sobě měli začít výsledky pozorovat už během prvních třech týdnů (záleží však na vaší startovní pozici), do plavek tak budete určitě fit!

Mohlo by se Vám líbit