how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ

Užijte si trénink – zapojte do něj i své děti

single-image

Chcete se dostat do formy, ale běháte pořád jen kolem dětí? Dnes vám přinášíme pár tipů, jak si užít cvičení i s dětmi – a do své fitness rutiny je zábavnou formou zařadit.

Hrajte si

Pojďme začít u úplného základu. U dostatečně starých dětí stačí, když se věnujete tomu, co chtějí dělat ony.

Někteří rodiče považují dětské hry za únavné a jsou rádi, pokud se jim mohou vyhnout. Takové dětské hry ale dovedou pěkně zvednout tepovku a posílit ty správné svalové skupiny.

Ono už jen takové lezení po čtyřech (s koleny ve vzduchu) je solidní prácička a důležitá součást rozcviček nejednoho tréninku. Zvlášť s dítětem na zádech. O hře na honěnou nebo schovávanou snad ani nemusíme mluvit. I během nich si dáte pěkně do těla, zvlášť se staršími dětmi, které na vás dovedou vymyslet nejednu nástrahu.

V podstatě jakákoliv dětská hra je vhodným doplněním fitness rutiny i pro rodiče – tak se jim přestaňte vyhýbat a dejte do nich své maximum. Budou mít radost nejen děti, ale i váš kardiovaskulární systém a svaly.

Přizpůsobte svou fitness rutinu věku a schopnostem dětí

Chcete děti zapojit do svého cvičení? I to můžete. Stačí své tréninky přizpůsobit jejich věku a schopnostem a vytvořit si z nich dokonalého parťáka.

Už umí počítat? Skvělé – mohou vám počítat, kolik jste dali opakování určitého cviku. O něco větší s vámi mohou cvičit.

Důležité je děti do ničeho nenutit. Pokud s vámi cvičit nechtějí, nechte je věnovat se vlastní zábavě.

Mladší děti ocení cvičení, při kterém společně trénujete různé dovednosti.

  • Kdo se dovede dřív postavit z lehu na zemi do stoje bez pomoci rukou?
  • Kdo rychleji vyběhne schody?
  • Užít si mohou také míčové hry (ideální je házení), společné skákání přes švihadlo nebo třeba tanec.

Děti místo závaží? Klidně!

Děti při sportu můžete využít také místo nářadí. K tomu to chce však perfektně ovládat cviky s vlastní vahou, poté můžete dělat třeba dřepy s tím, že vám dítě sedí za krkem. Stejně tak můžete dělat s mrňousem i výpady a kliky. Naprosto skvělé je také už zmíněné lezení po čtyřech, které si můžete ulehčit koleny na podlaze.

S dětmi můžete skvěle procvičit i rovnováhu. Zkuste například holubičku, při které se vám děti snaží shodit na zem – jak dlouho vydržíte?

Cvičení s dětmi může být zábava pro celou rodinu. Nebojte se je zapojit a uvidíte, že bude mít váš trénink ještě více smyslu než předtím.

 

Mohlo by se Vám líbit