how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT

Hledáte skutečně zábavný pohyb vhodný pro děti i dospělé? Trampolína už dávno nepatří jen na zahradu!

single-image

Hledáte zábavnou variantu pohybu, kterou můžete doma provozovat i s dětmi? Ideálním řešením je trampolína, která už skutečně nepatří jen na zahradu, ale můžete se s ní vyřádit i v malém bytě. Jaké všechny benefity tento sport přináší našemu zdraví i zdraví našich dětí?
Je tomu vcelku nedávno, co tiskem proběhly zprávy, že je trampolína pro děti nevhodná, a dokonce i nebezpečná. Pravda však zdaleka není tak černobílá, protože studie, které se nebezpečím trampolíny zabývaly, nebraly v potaz počet úrazů, ke kterým u dětí dochází při jakýchkoliv dalších aktivitách od jízdy na kole po bruslení či obyčejném dovádění na písku…
Pravda, jak už to bývá, je tak trochu jinde. Dnes se podíváme na všechny benefity, které má trampolína nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Trampolína je zábavná v každém věku

Jeden z nezanedbatelných, avšak rozhodně ne největších benefitů trampolíny je zkrátka to, že se jedná o zábavný sport, u kterého vydržíte. Nezáleží na tom, jestli je vám 5 nebo 45. Trampolíny jsou nadčasovým hitem, který vás na rozdíl od jiných možností jen tak bavit nepřestane. Rozhodně tak nehrozí, že by se z trampolíny stala pouze odkládací plocha či součást překážkové dráhy ve vlastním bytě.

Zdravotní benefity

Co je však důležitější než její zábavnost? Samozřejmě zdravotní benefity, které trampolína přináší. Věděli jste, že například astronauti v NASA po návratu z ISS používají trampolínu pro posílení kostí, jejichž hustota se při pobytu ve vesmíru prudce snižuje? Stejně tak ji můžete najít v posilovnách vrcholových sportovců.
Není divu. Při skákání na trampolíně totiž získáváte další benefity, jako například:

  • posílení celého těla a zvýšení flexibility,
  • odbourává stres,
  • při skákání můžete předcházet osteoporóze,
  • zlepší se vaše koncentrace,
  • dochází k tréninku koordinace,
  • podporuje krevní oběh a posiluje srdce…

A to je vyjmenovaná pouze hrstka výhod tohoto skvělého pohybu.

Ale co když bydlím v bytě…?

Trampolínu má většina z nás spojenou s baráčkem a velkou zahradou. Dnes můžete mít mini trampolínu klidně i v obýváku a nemusíte se ani bát, že budete příliš vyrušovat sousedy. Pokud chcete trampolínou překvapit například oslavence na narozeninové party, můžete sáhnout třeba po skládací trampolíně s bezpečnostní sítí.

Ať už si vyberete jakoukoliv, zaručeně si užijete spoustu zábavy. Nezapomínejte však dodržovat základní bezpečnostní zásady. Skákat byste měli vždy v prostředku trampolíny a nikdy ne ve více lidech…

Mohlo by se Vám líbit