how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ

Základní výbava pro cvičení s vlastní vahou

single-image

Cvičení a posilování s vlastní vahou neboli kalisthenika je královskou disciplínou sportů. Může se mu věnovat kdokoliv a má extrémně pozitivní vliv na naše zdraví i postavu. Přestože k němu v zásadně nepotřebujete žádné vybavení, jsou pomůcky, které vám pomohou z tréninku vytěžit maximum. Zvlášť úplní začátečníci ocení možnost snížení obtížnosti některých cviků s pomocí fitness pár fitness nástrojů. Které to jsou – a jak je můžete v případě nutnosti nahradit?

Posilovací guma

Začneme posilovací gumou, se kterou můžete vykonávat poměrně velké množství originálních cviků a současně vám pomůže s prováděním správné techniky u cviků s vlastní vahou. S její pomocí můžete kontrolovat, zda vám neujíždějí záda, nohy nebo ruce do špatných pozic. Pomůže vám při tréninku shybů i dalších náročnějších cviků.

Posilovací guma se hodí také pro základní posílení rukou i ostatních tělesných partií. Guma na posilování je skutečně univerzální nástroj, který by vám neměl chybět, pokud s cvičením začínáte a chcete mít jistotu, že se nezraníte v důsledku špatné techniky. Jedná se o pomůcku za pár korun a s jejím pořízením byste skutečně neměli váhat.

Posilovací guma na Efitness.cz.

Hrazda

Schopnost přitáhnout se – třeba k větvi – patří k základním funkcím lidského těla, kterou však dnes ovládá jen málokdo.

Hrazda by neměla ve výbavě nikoho, koho zajímá posilování s vlastní vahou, chybět. Kromě cvičení všech druhů shybů můžete hrazdu používat k protažení zad v tzv. aktivním i pasivním visu. Během aktivního visu trénujete zádové svaly, které budete později potřebovat i na shyb. V pasivním visu si záda příjemně protáhnete.

Hrazdu budete potřebovat také k pro připevnění kruhů či TRX.

Hrazdu můžete připevnit do dveří bez vrtání, jedná se však o méně spolehlivou variantu. Ideální je hrazda do zdi. Pokud si nemůžete doma vrtání dovolit a současně nechcete hrazdu do dveří, můžete k přítahům a visům využít venkovní posilovny.

Hrazda na Efitness.cz.

Kruhy / TRX

Možná jste rádi, že jste kruhy nechali za sebou v tělocvičně na základní škole. Pokud se však chcete věnovat rozšiřování síly, budou se vám doma hodit. S dobrým vedením vám pomohou naučit se technicky správný klik a otevřou vám i spoustu dalších cest k silnému a současně flexibilnímu a mobilnímu tělu.

Kruhy a TRX na Efitness.cz.

Fitness lavička

Fitness lavičku můžete při nácviku kliků či přítahů nahradit úplně snadno pomocí gauče, židlí či stolu, ale nikdy to nebude úplně ono. Lavička má dostatečnou hmotnost, aby vám při cvičení neujížděla i vhodnou velikost pro většinu cviků.

Fitness lavička na Efitness.cz.

Mohlo by se Vám líbit