how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ

Výběr a servis běžeckého pásu

single-image

Běžecké pásy jsou oblíbeným fitness doplňkem jak v domácnosti, tak ve fitness centrech. Nejenže se na běžeckém pásu vyhnete nepřízni počasí – a to jak přílišným vedrům, tak i zimě – ale pokud bydlíte ve městě, jedná se i o zdravější variantu běhu. Nevdechujete při něm totiž tolik škodlivin. A terén si u většiny pásů můžete nastavit podle vlastní potřeby. Jak však vybrat ten správný?

Běžecké pásy pro začátečníky

Dnes se zaměříme především na běžecké pásy k domácímu použití. I zde při výběru záleží na vaší současné kondici i na cílech, které si ve spojitosti s běžeckým pásem kladete. Pokud jste začínající sportovec a běžecký pás hledáte především jako možnost sportovat z pohodlí domova nehledě na venkovní podmínky, můžete začít u jednoho z nejjednodušších pásů od InSportline.

Pás Sprynkl sice svými vlastnostmi ani velikostí nezaujme příliš nadšených sportovců, jedná se však o kvalitní bezmotorový pás pro začínající běžce, kteří si chtějí vyzkoušet, zda je bude tento druh pohybu vůbec bavit. Sprynkl je pak také více než klasickým běžeckým pásem trenažerem chůze. Můžete si na něm pohodlně trénovat chůzi do kopce i po rovince – vybrat si můžete až z osmi obtížností.

Stejně jako u ostatních běžeckých pásů, i zde se dozvíte na displeji vaši rychlost, kolik jste ušli kilometrů a spálili kalorií…
Pro pokročilejší běžce doporučujeme magnetický běžecký pás Excel Run, na kterém si můžete pohodlněji vybírat mezi chůzí a během. Dokonce nabízí manuální sklon. Jednou z jeho výhod je také jednoduché složení, takže vám v obýváku nebude mimo vaše sportovní okna nijak překážet.

Jaký pás se hodí pro pokročilé běžce?

Trénujete na maraton a nechcete běhat po městském betonu? Chcete pokořit svůj rekord, ale nemáte vhodné prostředí k tomu si jen tak vyběhnout?

Běžecké pásy pro domácnosti se hodí i zkušenějším běžcům. V tomto případě však budeme lovit v trochu jiných kategoriích.
Jednou z mnoha ideálních možností je pás Adventure I. Tento pás už nabízí odpružení VCS či motorový pohon. Podle vašich cílů si můžete při běhu vybírat až z šesti tréninkových programů a neomezuje vás ani jeho nosnost. Běhat na něm mohou sportovci až do 150 kg.

Rozdíl mezi běžeckým pásem pro „hobíky“ a tím pro pokročilejší běžce většinou spočívá ve větší ploše pro běh, ale také právě ve zmíněném odpružení, které je při delších trasách poměrně důležité. Díky motorovému pohonu se nemusíte namáhat s ručním nastavením náklonu a můžete ho tak pohodlně měnit i v běhu.

Servis a údržba běžeckých pásů u Efitness

Cena běžeckých pásů se odvíjí od poskytovaných servisních služeb.
Výrobci Housefit, Tunturi, Nordictrack, Proform, Insportline, BH Fitness poskytují v případě poruchy servis přímo u zákazníka. Nemusíte se tak bát, že byste se kvůli každé případné poruše museli s pásem táhnout do servisu.
S tímto benefitem se však pojí o něco vyšší cena samotného běžeckého pásu.

A jak je to u ostatních značek?

V případě servisu dalších značek si od vás servis většinou vyzvedne porouchaný díl a ten poté vymění. Servis se opět odvíjí od konkrétní značky. Je tak možné, že budete díl posílat poštou nebo vás výrobce do servisních prací zapojí dalším podobným způsobem.

Stále váháte? Rozhodněte se podle nosnosti

Pokud stále váháte, který běžecký pás vybrat, jako pomůcka pro posouzení kvality může sloužit nosnost běžeckého pásu.
Zpravidla totiž platí že čím vyšší nosnost, tím lepší materiál. Tím pádem toho více vydrží a nemusíte se bát použití ani ve chvíli, kdy vám například přes Vánoce přibude pár kil. ????

Mohlo by se Vám líbit