how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ ŽIVOTNÍ STYL

Víte, jak dosáhnout těch nejlepších sportovních výsledků? Odpověď vás možná překvapí

single-image

Dobře, nebudeme vás dlouho napínat. Jedná se o odpočinek. Ať už budete mluvit s jakýmkoliv vrcholovým sportovcem či trenérem, všichni vám řeknou, že sportovní činnost bez odpočinku a správné stravy v podstatě nemá smysl. Právě při odpočinku dochází k regeneraci a současně růstu svalů. A právě při odpočinku dochází k aktivování částí mozku, které vám pomáhají vstřebat nově získané informace jak do svalové, tak do dlouhodobé paměti.

Spánek a zdravá strava jako základ spokojeného života

Dostatek zdravého pohybu je jedním ze stavebních pilířů zdraví i spokojenosti. Však naše tělo je přímo navrženo pro každodenní pohyb. Přesto je nutné abychom při všem pracovním nasazení a našich sportovních aktivitách nezapomínali ani na to nejdůležitější: na zdravou stravu a na spánek.

Co je zdravá strava je tak trochu subjektivní a rozhodně je to téma, o kterém si v budoucnu řekneme více. Dneska se budeme soustředit na odpočinek.
Na každém rohu na nás číhá práce. Telefony, e-maily, do toho vtěsnat ještě rodinu a nějaký pohyb… Není to jednoduché a většinou to odnese to nejdůležitější.
Spánek – místo něj do sebe ráno nalijeme pár hrnků kafe a jdeme opět do procesu.

Co dělat, pokud mi spát skutečně nejde?

Tím však strádá naše tělo i mozek. A spolu s nimi naše pracovní i sportovní výkony. Nakonec naší špatnou náladou trpí i rodina a přátelé.
Zkuste si na týden nebo dva udělat ze spánku svou prioritu. Pokud je to alespoň trochu možné, běžte jít spát tak, abyste měli v noci alespoň sedm hodin spánku.

Včas vypněte mobil i monitor a dvě hodiny před usnutím se pokuste věnovat čtení méně zábavné literatury.
Můžete zkusit i jednoduchou meditaci, při které v leže postupně zkoumáte myslí všechny části svého těla, od palců po kořínky vlasů… Uvidíte, že toho po pár týdnech opravdu poctivého spaní zvládnete mnohem více, přestože vám spánek ukousne možná i několik hodin dne. Dodá vám však dostatek energie na to ostatní.

Nezapomínejte ani na odpočinek během dne

Stejně důležitý jako spánek a protažení po tréninku, například pomocí masážních válců, je i odpočinek během dne.
Pokud to vaše práce alespoň trochu umožňuje, nebojte se a natáhněte se třeba na houpací lehátko. Stačí pár minut odpočinku po obědě a vaše efektivita i chuť k práci okamžitě stoupne.
A co může být během parních letních měsíců lepší než odpočinek u vlastního bazénu, s dobrým nápojem a možností kdykoliv se smočit?

Odpočinek dneska není příjemným tématem pro nikoho. Všichni se ženeme za výsledky ať už v práci či ve fitku.
Avšak nejcennější, co pro sebe můžete udělat je uvědomění si, že čím odpočatější jste, tím víc toho uděláte. I přes těch pár odpočinkem „ztracených“ hodin denně…

Mohlo by se Vám líbit